środa, 20 grudnia 2017

ALA ULA







Skład:
  • 1 pierś z kurczaka podwójna
  • 3 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki mąki
  • 3-4 łyżki startego żółtego sera
  • przyprawa do pieczonego kurczaka "KOTANYI"
  • pieprz do smaku

Wykonanie:
Pierś pokroić w drobną kostkę, dodać 3 całe jajka, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki mąki, 3-4 łyżki startego żółtego sera. Wszystko to starannie wymieszać. Doprawić do smaku dodając pieprz i przyprawę do  pieczonego kurczaka "KOTANYI". Kładziemy na rozgrzany olej nakładając łyżką takie placuszki. Piec na rumiany kolor i podawać: do obiadu, do pieczywa z surówką. Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Składniki : ok. 50 dag ziemniaków 20 dag marchewki 20 dag pietruszki 10 dag selera  15 dag ogórków konserwowe Kaszubskie 10 da...

Copyright © Kulinarny Blog Karolci , Blogger