sobota, 3 stycznia 2015

Młyny Stoisław


Nazwa: Mąka, Płatki, Otręby, Kasza
Firma: Młyny Stoisław
Skład:
Kasza jęczmienna perłowa - kasza jęczmienna
Mąka pszenna tortowa - 100% naturalna mąka
Otręby owsiane - otręby owsiane
Płatki jęczmienne wyborowe - płatki jęczmienne
Płatki owsiane górskie ekstra - płatki owsiane
Wartości odżywcze:
Kasza jęczmienna perłowa - 100 g/335 kcal, tłuszcz 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,38 g, węglowodany 68,8 g, cukry 0,5 g, błonnik 6,2 g, białko 6,9 g, sól 0,01 g
Mąka pszenna tortowa - 100 g/342 kcal, tłuszcz 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g, węglowodany 71,40 g, cukry 2,4 g, błonnik 2,9 g, białko 10,50 g, sól <0,01 g
Otręby owsiane - 100 g/335 kcal, tłuszcz 7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g, węglowodany 45 g, cukry 1,5 g, błonnik 18 g, białko 14 g, sól 0,01 g
Płatki jęczmienne wyborowe - 100 g/342 kcal, tłuszcz 2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g, węglowodany 70 g, cukry 0,5 g, błonnik 5,4 g, białko 8,4 g, sól 0,01 g
Płatki owsiane górskie ekstra - 100 g/376 kcal, tłuszcz 7,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g, węglowodany 62,4 g, cukry 0,9 g, błonnik 6,9 g, białko 11,9 g, sól 0,01 g
Zastosowanie:
Mąka pszenna tortowa - do wypieku ciast biszkoptowych
Masa netto: 1 kg/400 g/500 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Składniki : ok. 50 dag ziemniaków 20 dag marchewki 20 dag pietruszki 10 dag selera  15 dag ogórków konserwowe Kaszubskie 10 da...

Copyright © Kulinarny Blog Karolci , Blogger