środa, 20 grudnia 2017

Recenzja: Herbata Hibiscus




Herbata Hibiscus

Herbata po zaparzeniu - gotowa do picia

Herbata hibiscus zwana także malwą sudańską dołączyła do herbat, które naprawdę mi smakują.Nie jestem zwolenniczką owocowych herbat, które moim zdaniem mają sztuczny aromat owoców.Zawsze wolałam tradycyjną herbatę i tylko od czasu do czasu popijałam owocową,Ta różni się od swoich poprzedniczek i jest naprawdę dobra.Ma przyjemny trochę kwaskowy smak i charakterystyczny, piękny czerwony kolor.Po zaparzeniu kwiat hibiskusa zwiększa swoją objętość nawet dwukrotnie.Możemy WYBRAĆ dwie opcje jej wypicia: na gorąco i na zimno.Zbliża się lato więc to drugie rozwiązanie jest dobrym wyjściem na upalne dni.Warto wiedzieć, że napar z hibiskusa ma wiele zalet np.zawiera liczne kwasy organiczne, które pomagają w odchudzaniu,przyspiesza on przemianę materii, zmniejsza wchłanianie w jelitach, działa wzmacniająco na wątrobę i oczyszcza organizm.



Plusy:


+ wydajna
+ znakomity orzeźwiający smak
+ klarowna
+ piękny czerwony kolor
+ przy zaparzaniu wydobywa się aromatyczny zapach

Minusy:
brak

Polecam herbatkę wszystkim smakoszom. Jest wspaniała:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Składniki : ok. 50 dag ziemniaków 20 dag marchewki 20 dag pietruszki 10 dag selera  15 dag ogórków konserwowe Kaszubskie 10 da...

Copyright © Kulinarny Blog Karolci , Blogger