poniedziałek, 5 lutego 2018

Młynomag

Dzisiaj mam zaszczyt przedstawić Wam mąki Młynomag. Są to mąki pszenne i kaszka manna. Które mają przeróżne zastosowanie. Dokładnie dowiedzie się jaka mąka do czego w dalszej części postu. 


Nazwa: Mąka: Krupczatka, Luksusowa, Reszelska, Tortowa, Warmińska i Kaszka Manna
Firma: Młynomag
Skład:
Kaszka Manna - 100% kasza manna z pszenic Warmii i Mazur
Mąka Krupczatka - 100% naturalna mąka z Warmii i Mazur
Mąka Luksusowa - 100% naturalna mąka z Warmii i Mazur
Mąka Reszelska - 100% naturalna mąka z Warmii i Mazur
Mąka Tortowa - 100% naturalna mąka z Warmii i Mazur
Mąka Warmińska - 100% naturalna mąka z Warmii i Mazur
Wartości odżywcze:
Kaszka Manna - 100 g/343 kcal, tłuszcz 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g, węglowodany 77 g, cukry 0,1 g, błonnik 2,5 g, białko 8,7 g, sól 0,01 g
Mąka Krupczatka - 100 g/342 kcal, tłuszcz 1,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g, węglowodany 72 g, cukry 0,2 g, błonnik 2,6 g, białko 9,2 g, sól 0,01 g
Mąka Luksusowa - 100 g/343 kcal, tłuszcz 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g, węglowodany 74 g, cukry 0,5 g, błonnik 2,5 g, białko 9,4 g, sól 0 g
Mąka Reszelska - 100 g/342 kcal, tłuszcz 1,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g, węglowodany 75 g, cukry 0,2 g, błonnik 2,6 g, białko 9,2 g, sól 0,01 g
Mąka Tortowa - 100 g/342 kcal, tłuszcz 1,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g, węglowodany 73 g, cukry 0,2 g, błonnik 2,6 g, białko 9,2 g, sól 0 g
Mąka Warmińska - 100 g/342 kcal, tłuszcz 1,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g, węglowodany 74,9 g, cukry 0,2 g, błonnik 2,6 g, białko 9,2 g, sól 0,01 g
Zastosowanie:
Mąka Krupczatka - jako dodatek do ciast kruchych, do zaprawiania zup i sosów
Mąka Luksusowa - do wypieku murzynków, pierników, ciast drożdżowych, do naleśników oraz na pizzę
Mąka Reszelska - do wypieku ciast drożdżowych
Mąka Tortowa - do wypieku ciast biszkoptowych
Mąka Warmińska - do wypieku ciast drożdżowych i babek
Sklep: Młynomag







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Składniki : ok. 50 dag ziemniaków 20 dag marchewki 20 dag pietruszki 10 dag selera  15 dag ogórków konserwowe Kaszubskie 10 da...

Copyright © Kulinarny Blog Karolci , Blogger