wtorek, 13 marca 2018

Bio Planet cz.1

Dzisiaj chciałam Was zaprosić na prezentacje produktów firmy Bio Planet, którzy umożliwiają nam zakup zdrowej żywności. Właśnie taka żywność zniweluje nasze alergie pokarmowe oraz nietolerancje pokarmową.


Nazwa: Produkty Zdrowej Żywności
Firma: Bio Planet
Skład:
Chia nasiona szałwi hiszpańskiej - chia - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) 100%
Chlorella w proszku - chlorella w proszku (glony) 100%
Ksylitol - ksylitol 100%
Len złoty - len złoty 100%
Imbir kandyzowany - imbir 55%, cukier trzcinowy 45%
Inulina - 100% inulina
Mąka kokosowe- 100% mąka kokosowa
Pestki dyni ciemnozielone - pestki dyni ciemnozielone 100%
Płatki 4 zboża - płatki jęczmienne, płatki orkiszowe, płatki owsiane, płatki żytnie
Syrop daktylowy - 100% syrop daktylowy
Quinoa Biała [Komosa ryżowa] - quinoa biała (komosa ryżowa) 100% 
Wartości odżywcze:
Chia nasiona szałwi hiszpańskiej - 100 g/451 kcal, tłuszcz 31 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,8 g, węglowodany 4,9 g, cukry 0,8 g, białko 21 g, sól 0 g
Chlorella w proszku - 100 g/360 kcal, tłuszcz 6,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g, węglowodany 11 g, cukry 1,2 g, błonnik 12,4 g, białko 58 g, sól 1,4 g
Ksylitol - 100 g/240 kcal, tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, węglowodany 99,8 g, cukry 0,2 g, błonnik 98,5 g, białko 0 g, sól 0,01 g
Len złoty - 100 g/461 kcal, tłuszcz 31 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,0 g, węglowodany 2,0 g, cukry 1,6 g, białko 24 g, sól 0,15 g
Imbir kandyzowany - 100 g/306 kcal, tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g, węglowodany 76 g, cukry 72 g, białko 0 g, sól 0,04 g
Inulina - 100 g/210 kcal, tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g, węglowodany 8 g, cukry 8 g, błonnik 89 g, białko 0 g, sól 0,5 g
Mąka kokosowe - 100 g/422 kcal, tłuszcz 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11,5 g, węglowodany 54 g, cukry 23,3 g, białko 18 g, sól 0,15 g
Pestki dyni ciemnozielone - 100 g/552 kcal, tłuszcz 42 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,0 g, węglowodany 3,2 g, cukry 2,8 g, białko 36 g, sól 0 g
Płatki 4 zboża - 100 g/334 kcal, tłuszcz 3,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g, węglowodany 62 g, cukry 3,2 g, białko 9,7 g, sól 0,02 g
Syrop daktylowy - 100 g/356 kcal, tłuszcz 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, węglowodany 88 g, cukry 88 g, białko 1,4 g, sól 2,1 g
Quinoa Biała [Komosa ryżowa] - 100 g/363 kcal, tłuszcz 5,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g, węglowodany 62 g, cukry 1,6 g, białko 12 g, sól 0 g
Informacje dodatkowe:
Chia nasiona szałwi hiszpańskiej - Można dodawać całe lub zmielone nasiona do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków. Można je również namoczyć w wodzie lub soku i używać jako naturalny zagęszczacz np. do zup.
Chlorella w proszku - Ok. 5 g chlorelli (mała łyżeczka) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można ją również dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek.
Ksylitol - Jest to substancja pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru.
Len złoty - warto mielić i używać jako posypkę do wszelkiego rodzaju dań ciepłych, sałatek, musli, zup oraz jako składnik chleba i ciast. Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.
Imbir kandyzowany - stosowany jako dodatek do herbaty, przetworów, wypieków oraz potraw, np. sushi.
Mąka kokosowe - wykorzystać można do wypieków, jako dodatek do deserów, koktajlów, musli, sałatek owocowych, czy jogurtów.
Pestki dyni ciemnozielone -  dodatek do sałatek, zup lub posypywać desery
Płatki 4 zboża -  dodatek do jogurtu, napoju zbożowego oraz owoców
Syrop daktylowy -  dodatek do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów, jogurtu, napoju zbożowego oraz owoców.
Quinoa Biała [Komosa ryżowa] - zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
Kraj pochodzenia:
Chia nasiona szałwi hiszpańskiej - Uganda
Chlorella w proszku - China
Ksylitol - Finlandia
Len złoty - China
Imbir kandyzowany - China
Inulina - Mexico
Mąka kokosowe - Sri Lanka
Pestki dyni ciemnozielone - Croatia
Płatki 4 zboża - Germany
Syrop daktylowy - Czechy
Quinoa Biała [Komosa ryżowa] - Peru
Masa netto:
Chia nasiona szałwi hiszpańskiej - 200 g
Chlorella w proszku - 200 g
Ksylitol - 500 g
Len złoty - 400 g
Imbir kandyzowany - 100 g
Inulina - 250 g
Mąka kokosowe - 400 g
Pestki dyni ciemnozielone - 150 g
Płatki 4 zboża - 300 g
Syrop daktylowy - 350 g
Quinoa Biała [Komosa ryżowa] - 250 g
SklepBio Planet











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Składniki : ok. 50 dag ziemniaków 20 dag marchewki 20 dag pietruszki 10 dag selera  15 dag ogórków konserwowe Kaszubskie 10 da...

Copyright © Kulinarny Blog Karolci , Blogger