poniedziałek, 28 maja 2018

Eat Me! - dania w pudełkach

Eat Me - to firma produkująca dania z naturalnych składników, które są oparte na zbilansowanej kompozycji składników odżywczych. Ważne w tym wszystkim jest szybkość przygotowania, nie trzeba mieć umiejętności i zdolności kulinarnych. W ofercie firmy znajdziemy zupy lub dania główne. 











Nazwa: gotowe dania na obiad w pudełkach 

Firma: Eat Me

Skład:
  • Fasolka po bretońsku - woda, fasola 17%, cebula, kiełbasa zwyczajna (mięso wieprzowe, mięso wołowe, przyprawy, sól peklująca, skrobia ziemniaczana), boczek wędzony, koncentrat pomidorowy, czosnek, liść laurowy, majeranek, ziele angielskie, papryka słodka, sól, pieprz czarny
  • Kotlet mielony z puree i buraczkami - ziemniaki 45%(ziemniaki 87%, mleko, masło, sól), buraki ćwikłowe 30% (burak ćwikłowy 84%, woda, cukier, masło, ocet spirytusowy, mąka pszenna, sól, pieprz czarny), mięso mielone 25% (mięso mielone wieprzowe 51%, bułka tarta, ziemniaki, cebula, masło, jaja, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny)
  • Kotlet pożarski z puree i marchewką w talarkach - puree 47% (ziemniaki, masło, sól), kotlet pożarski 28% (mięso drobiowe, masło, jaja, śmietana, bułka tarta, olej rzepakowy, pieprz czarny, sól), marchewka 25% (marchew, masło, czosnek, pieprz czarny, sól)
  • Makaron gnochetti z sosem serowym - makaron 59% (mąka z pszenicy durum, woda), sos serowy 41% (śmietana, ser lazur błękitny 14% (mleko pełne pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, czyste kultury mleczarskie, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti), woda, ser typu feta 10% (mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący: podpuszczka, stabilizator: chlorek wapnia), cebula, czosnek, mąka pszenna, olej rzepakowy, płatki suszonych pomidorów, pieprz biały)
  • Pulpety drobiowe w sosie śmietanowym z puree i marchewką - ziemniaki 45%, marchew 27%, mięso mielone z podudzia kurczaka 13%, śmietana 5%, cebula, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, masło, mąka pszenna, czosnek, pieprz czarny mielony, olej rzepakowy
  • Sznycle z kurczaka z puree i marchewką - puree 42% (ziemniaki 88%, mleko, masło, sól), marchewka 30% (marchewka 99%, sól, czosnek, cukier), sznycle z kurczaka 25% ( filet z kurczaka 66%, jaja, bułka tarta, mąka pszenna, sól, pieprz czarny), masło ziołowe 3%  (masło 81%,  natka pietruszki, czosnek, sól)
  • Zupa Barszcz ukraiński - woda, burak czerwony 20%, ziemniak, kapusta biała świeża, fasola czerwona, śmietana, fasolka szparagowa zielona, pomidory bez skóry, seler,  sok z buraka kiszonego 2,5% (sok z buraka ćwikłowego kiszonego, chrzan, czosnek, liście laurowe, sól), ocet spirytusowy, cukier, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek
  • Zupa koperkowa - woda, ziemniaki, marchew, por, seler, śmietana, koperek 3%, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, sól
  • Zupa Krem z dyni - woda, dynia 35%, ziemniaki, marchew, cebula, śmietana, ocet winny, czosnek, cukier, kaszka kukurydziana, kurkuma, papryka słodka mielona, tymianek, kmin rzymski, kminek, cynamon, oregano, imbir, cukier, sól, pieprz czarny, olej rzepakowy
  • Zupa Krem z marchewki z nutą imbiru - woda, marchew 30%, ziemniaki, sok pomarańczowy (100% naturalny sok z pomarańczy), śmietana, cebula, czosnek, kłącze imbiru, papryczka chilli, sól, cukier
  • Zupa Krem z pomidorów - woda, pomidory bez skórek 24%, marchew, cebula, koncentrat pomidorowy, ziemniaki, seler (korzeń), śmietana, cukier, sól, pieprz, czosnek, olej rzepakowy, oregano suszone, bazylia suszona
  • Żurek - woda, ziemniaki, zakwas żytni 17,5 %, (woda, mąka żytnia, sól, czosnek, seler), kiełbasa zwyczajna 15% (mięso wieprzowe, mięso wołowe, sól, cukier, przyprawy naturalne), cebula, śmietana, żeberka wieprzowe wędzone, chrzan tarty (korzeń chrzanu, woda, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, sól, mleko, słodka serwatka, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy), cukier, czosnek, mąka pszenna, majeranek, olej rzepakowy, ziele angielskie, pieprz czarny, liść laurowy
Masa netto:
  • Fasolka po bretońsku - 500 g
  • Kotlet mielony z puree i buraczkami - 400 g
  • Kotlet pożarski z puree i marchewką w talarkach - 420 g
  • Makaron gnochetti z sosem serowym - 340 g
  • Pulpety drobiowe w sosie śmietanowym z puree i marchewką - 400 g
  • Sznycle z kurczaka z puree i marchewką - 400 g
  • Zupa Barszcz ukraiński - 500 g
  • Zupa koperkowa - 430 g
  • Zupa Krem z dyni - 430 g
  • Zupa Krem z marchewki z nutą imbiru - 430 g 
  • Zupa Krem z pomidorów - 430 g
  • Żurek - 500 g
Wartości odżywcze:
  • Fasolka po bretońsku - 100 g/ 194 kcal, tłuszcz – 5,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g, węglowodany – 23,4 g w tym cukry – 16,1 g, białko – 15,9 g, sól 1,0 g
  • Kotlet mielony z puree i buraczkami - 100 g/ 169 kcal, tłuszcz – 10,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,6 g, węglowodany – 16,1 g w tym cukry – 2,7 g, białko – 4,5 g, sól 1,4 g
  • Kotlet pożarski z puree i marchewką w talarkach - 100 g/ 102 kcal, tłuszcz – 4,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,7 g, węglowodany – 12,5 g w tym cukry – 9,9 g, białko – 5,0 g, sól 1,0 g
  • Makaron gnochetti z sosem serowym - 100 g/ 192 kcal, tłuszcz – 8,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,9 g, węglowodany – 22,5 g w tym cukry – 1,2 g, białko – 3,2 g, sól 0,4 g
  • Pulpety drobiowe w sosie śmietanowym z puree i marchewką - 100 g/ 121 kcal, tłuszcz – 4,6  g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,0 g, węglowodany – 14,8 g w tym cukry – 1,3 g, białko – 3,7 g, sól 1,5 g
  • Sznycle z kurczaka z puree i marchewką - 100 g/ 119 kcal, tłuszcz – 3,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g, węglowodany – 14,7 g w tym cukry – 1,1 g, białko – 6,1 g, sól 1,1 g
  • Zupa Barszcz ukraiński - 100 g/ 77 kcal, tłuszcz – 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,1 g, węglowodany – 14,3 g w tym cukry – 2,1 g, białko – 2,5 g, sól 3,5 g
  • Zupa koperkowa - 100 g/ 30,0 kcal, tłuszcz – 0,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g, węglowodany – 4,8 g w tym cukry – 0,9 g, białko – 0,8 g, sól 0,9 g
  • Zupa Krem z dyni - 100 g/ 44 kcal, tłuszcz – 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g, węglowodany – 9,1 g w tym cukry – 3,8 g, białko – 1,5 g, sól 1,0 g
  • Zupa Krem z marchewki z nutą imbiru - 100 g/ 59 kcal, tłuszcz – 1,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g, węglowodany – 11,7 g w tym cukry – 1,7 g, białko – 1,3 g, sól 1,4 g
  • Zupa Krem z pomidorów - 100 g/ 55 kcal, tłuszcz – 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g, węglowodany – 6,3 g w tym cukry – 2,1 g, białko – 1,7 g, sól 1,4 g
  • Żurek - 100 g/ 98 kcal, tłuszcz – 6,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,7 g, węglowodany – 5,1 g w tym cukry – 1,8 g, białko – 4,6 g, sól 1,8 g
Informacje dodatkowe: Dania wegetariańskie

Sklep: Delikatesy Centrum, Carrefour Express, Piotr i Paweł, Sklep Społem, Freshmarket, Sklep Żabka, City Market, Aldek 34, Delikatesy Dwunastka, Sklep Merkus, Sklep Czerwonka Siódemka, Delikatesy Misiek

Moja opinia: 
Smak
  • Fasolka po bretońsku - danie, które musimy tylko odgrzać w mikrofali lub w garnku przez okres ok. 2-3 minut. Fasolka mięciutka, smaczna, dobrze doprawiona. Sos odpowiedniej konsystencji, posiada przyprawy dopasowane do dania. Wszystko razem stanowi przepyszne danie, wartę swojej ceny i jakości. Osoby, które mają chęć na fasolkę po bretońsku to jest danie właśnie dla ciebie. 
  • Kotlet mielony z puree i buraczkami - przepyszny pełnowartościowy obiadek, smaku przypomina mi domowy posiłek zrobiony przez babcię. Danie możemy odgrzać na kuchence lub w mikrofali, w ciągu kilku minut mamy gotowy obiad. Mnie osobiście bardzo smakowało. 
  • Kotlet pażarski z puree i marchewką w talarkach - jedzonko bardzo smaczne, super doprawione, po podgrzaniu i zdjęcia folii zapach "rozniósł" się po całym mieszkaniu. Smakowało za więcej.
  • Makaron Gnochetti z Sosem Serowym - Do makaronu dodałam polędwiczki z kurczaka. Sos serowy z płatkami pomidorów ma wyśmienity smak. Wyczuwa się w smaku czosnek, cebulkę. Wraz z polędwiczkami stanowi danie, które polecam smakoszom. Ekstra dobrane składniki do sosu. 
  • Pulpety drobiowe w sosie śmietanowym z puree i marchewką - mój tata miał przyjemność posmakowania pełnowartościowy obiadek, który jest gotowy w 5 minut. Posiłek pyszny, wartościowy i energetyczny. Warty polecenia.
  • Sznycle z kurczaka z puree i marchewką - obiad gotowy w 5 minut. Sznycle z kurczaka bardzo dobrze doprawione, mięciutkie, odpowiednia ilość aby się najeść. Puree super doprawione, mięciutkie, duża ilość można było się do syta najeść. Marchewka jako dodatek super pomysł, mięciutka, ugotowana odpowiednio i dobrze doprawione. Podsumowując cały obiad obfity, smaczny, nikt po zjedzeniu tego dania nie będzie głodny. Na pewno nie długo ponownie sięgnę za ten przysmak.
  • Zupa Barszcz Ukraiński - w chłodniejsze dni wiosennej pogody warto wypróbować zupkę rozgrzewającą. Burak to warzywo, które zawiera w sobie witaminę C zapobiegająca infekcjom, nowotworom i alergiom. Witamina B₁ wspomaga działanie układu krwionośnego, mięśniowego oraz pamięci. Jak widzimy warto jeść zupy w których składnikach jest burak, np. barszcz ukraiński. Zdrowie i witaminy są bardzo ważne w naszej diecie codziennej.
  • Zupa Koperkowa - po zagrzaniu i otwarciu folii poczułam piękny zapach koperku, który rozniósł się po całym mieszkaniu. Właśnie to danie jest super rozwiązaniem dla wszystkich osób zapracowanych lub wybierających się w letnie podróże. Zupa koperkowa to delikatne danie, stworzone z bazy warzyw z dodatkiem świeżego koperku. 
  • Zupa Krem z dyni - konsystencja gęsta, kremowa. Po zdjęciu folii z opakowania mogliśmy w domu poczuć piękny zapach dyni. Jak wiemy doskonale dynia posiada właściwości lecznicze, czyli obniża poziom złego cholesterolu, posiada bogactwo beta-karotenu i doprowadza do zmniejszenia występowania chorób serca. Krem z dyni to przepyszne i smakowite danie dla osób, które są zabiegane i nie mają czasu na normalny domowy obiad. Zupa krem z dyni musimy tylko odgrzać i danie gotowe. Krem posiada esencje o smaku dyni wraz z aromatycznymi ziołami i przyprawami. Dzięki temu wszystkiego otrzymujemy niepowtarzalny smak i aromat kremu. 
  • Zupa Krem z marchewki z nutą imbiru - konsystencja kremowa, wyczuwać możemy dużą ilość imbiru, który fajnie przełamuje nam naturalny smak marchewki. Po posmakowaniu wyczujemy trochę słonawy smak, który powoduje drapanie gardła przy dojść pikantnym smaku. Zupa gotowana jest z naturalnych składników, świeżych, bez ulepszaczy i sztucznych konserwantów. Odpowiednie dla wegetarian. Możemy po to danie sięgnąć w pracy, gdzie nie mamy dużo czasu na przygotowanie dania na obiad. W konsystencji można wyczuć drobinki imbiru. Jest dobrze doprawiona, ładnie pachnie, zupełnie inna niż tradycyjny krem z marchwi.Krem z marchwi który zawiera w składzie dodatek soku pomarańczowego to wysokie źródło karotenu i witamin. 
  • Zupa Krem z pomidorów - konsystencja kremowa, po zagraniu przez 2-3 minuty i zdjęciu folii z opakowania poczułam piękny zapach, który rozniósł się po całym mieszkaniu a nawet na klatkę schodową. Krem posiada esencje o smaku pomidorów, które wzbogacone są prawidłowo dobranymi przyprawami.
  • Żurek - to zupa, która przypomina mi zapach i smak Wielkanocy. Gotowe danie tylko musimy odgrzać i obiad gotowy. Takie cudo które może być obiadkiem w tygodniu lub w niedziele.








Tradycyjna sałatka jarzynowa

Składniki : ok. 50 dag ziemniaków 20 dag marchewki 20 dag pietruszki 10 dag selera  15 dag ogórków konserwowe Kaszubskie 10 da...

Copyright © Kulinarny Blog Karolci , Blogger