poniedziałek, 29 października 2018

Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów, Annie Rigg







AutorAnnie Rigg
WydawnictwoRM
Data wydania: 2017
Liczba stron: 196
Gatunek: kulinaria, przepisy kulinarne
Oprawa: Miękka
Cena: 18,11 zł
Moja ocena: 6/6


Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów to książka, która pozwoli nam nauczyć się profesjonalnej dekoracji słodkości. Jest to odpowiednie dzieło dla osób, które umieją stworzyć dzieła sztuki ze zwykłego przepisu [dania]. Ja uwielbiam się cały czas szkolić i poznawać nowe tajniki cukiernictwa.

Annie Reg to autorka książki "dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów". Twórczyni dzieła uwielbia prace ze znanymi szefami kuchni oraz słynnymi osobami, którym próbuje spełnić zaścianki kulinarne w trakcie ich tras koncertowych. Annie Reg to znawczyni dekorowania wszelakich pyszności.

W książce znajdziemy wypieki, które możemy potraktować jako prezent dla drugiej osoby, rodziny lub znajomych. Na pewno ucieszą się z ciasteczek,babeczek lub tortu.

Dzieło sztuki zostało podzielone na rozdziały:

Wstęp książki nazwany jest bogactwo ciast i ciasteczek.

Pierwszy rozdział poświęcony jest podstawowym przepisom na: biszkopty, kruche ciasteczka, pierniki, lukry, kremy i masy. Mamy okazji poznać tutaj proste sposoby dekorowania, barwienia lukru, stosowania posypek lub barwnych brokatów. W tym dziale możemy również zapoznać się z różnymi radami i wskazówkami.

Kolejne trzy działy poświęcone są przepisom na ciasteczka, babeczki i torty. Wszystko jest bardzo dokładnie opisane krok po kroku i sfotografowane. Bardzo łatwo jest sporządzić smakowych. 





Gotowe smakołyki prezentują się przepięknie i zachęcają do posmakowania ich. Do tworzenia dzieł sztuki możemy wykorzystać np. szprycę z pergaminu, wzory do wytłaczania pasty cukrowej lub lukru, a także sposobu na kandyzowanie płatków kwiatów. Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że do tworzenia dekoracji nie musimy posiadać specjalistycznych narzędzi. 


Książka "Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów" to publikacja skierowana do osób, które chciałaby się nauczyć profesjonalnie ozdabiać słodkości. Dzieło to wspaniałe źródło inspiracji dla miłośników cukiernictwa.


Za możliwość przeczytania książki
dziękuję

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Składniki : ok. 50 dag ziemniaków 20 dag marchewki 20 dag pietruszki 10 dag selera  15 dag ogórków konserwowe Kaszubskie 10 da...

Copyright © Kulinarny Blog Karolci , Blogger